Rädda klimatet – Köp en SUV!

Greta Thunberg talade i sitt sommarprat om klimatmässiga tipping points, feedback-loopar, och oåterkallerliga självförstärkande kedjereaktioner. Men som vanligt är det enda du behöver göra att luta dig tilbaka i lädersätet och vänta på teknikutvecklingen.

Se filmen om Albedoeffekten och vår lösning på densamma!

Den så kallade Albedo-effekten handlar om att den globala uppvärmningen smälter de vanligtvis reflekterande isarna vid polerna, vilket gör jordklotet mörkare. Då absorberas ännu mer solenergi och mer is smälter, vilket ökar uppvärmningen ytterligare.

Forskare har räknat ut att för varje ton koldioxid som släpps ut, smälter 3 kvadratmeter polaris. Svenska personbilar släpper årligen i genomsnitt ut 1,5 ton koldioxid, vilket alltså ger upphov till 4,5 kvadratmeter smält is per bil.

Biltrafiken kan enkelt kompensera för sina utsläpp

4,5 kvadratmeter råkar också motsvara tak- och huvytan på en Volvo XC90. Så vi kan enkelt kompensera för den smälta isen genom att se till att vi bara kör stora suvar med vit huv och vitt tak. Därför kräver vi nu en ytterligare miljöbonus till inköp av stora vita suvar.

Därför kräver CAR Sverige nu en ytterligare miljöbonus till inköp av stora vita suvar.

De stora suvarna, som redan idag med lite finurligt trixande är klassade som klimatbonusbilar, släpper också ut lite mer än snittet, så bilparken på idag 5 miljoner fordon behöver öka med lite mer än 5 miljoner årligen för att täcka upp ytan.

Därför är vi nu stolta att kunna presentera det senaste i teknikutvecklingen kring att putsa ytan på massbilismens kaross. Det handlar inte om någon greenwashing denna gång, utan snarare en vitmålning!

Polaris på rulle, smidigt konverteringskit för att göra din bil till en miljöbil!

Med CAR Sveriges konverteringskit Klimat på rulle förvandlar du enkelt din törstiga SUV till en glänsande vit miljöbil. Och ditt samvete, när du sitter själv i bilkön framför och bakom medbilisterna som gasar samma sträcka varje morgon till jobbet, blir lika rent som den vitaste polaris.