Heja nya regeringen!

En fascistregering är ju inte komplett utan en klassisk motorvägsbyggare på infrastrukturministerposten. Vi välkomnar kristdemokraten Andreas Carlson som ny infrastrukturminister!

Andreas Carlson har länge motionerat om utbyggda motorvägar i sin hembygd utanför Jönköping. Nu får han chansen att driva på för detta i hela landet.

Nu sätter vi stopp för omställning och storsatsar på bilismen. Nu blir det åka av för oss i bil- och motorvägsbranschen

Nu när Miljödepartementet äntligen läggs ner och Naturvårdsverket sorteras in under Näringslivsdepartementet väntar nästa steg som är ett namnbyte till Bilvårdsverket.

Bilvårdsverket
Bilvårdsverket

Första konkreta förslaget från nya regeringen: 1,6 miljarder årligen för att gynna ökad bilpendling! En välkommen present till oss bilkörande män i storstadsområden som älskar våra suvar.

Bilder direkt från promemorian 🥰

Så här sa några myndigheter om det nya (gamla) reseavdraget:


Trafikanalys – försvårar klimatmålen
Transportstyrelsen – ökar utsläppen
Naturvårdsverket – försvårar klimatmål
VTI – försvårar klimatmål
Konjunkturinstitutet – förra förslaget bättre för miljömål
Länsstyrelsen Uppsala – ökar utsläppen

CAR Sverige säger: Men bra för skattefuskande bilister i storstadsregioner!

Nu när regeringen beslutat att behålla reseavdraget (och även utöka det för fossilbilar) gläds vi åt att vi fortsatt kommer kunna fuska till oss minst 10 miljarder skattepengar i felaktiga avdrag. Bra för miljön ju att det inte måste vara riktiga bilresor!

Så här sa klimat- och miljöministern i Aktuellt: Det är ganska många människor som säger upp sig för att de inte har råd med bensinen till jobbet. Vi måste prioritera hushållens ekonomi över klimatpolitiken ”annars får vi folk som röstar på partier som inte alls vill ha nån klimatpolitik”.

Vi gissar att det är den här mannen som Romina Pourmokhtari anpassar Sveriges klimatpolitik efter. Han bor i Åhus och hade deltidsjobb i Sölvesborg 3,5 mil bort dit han pendlade med bensinbil, vilket blev dyrt (ca 800 kr mer) i våras. Han bytte jobb till ett närmare bostaden.

En tredjedel av reformutrymmet i regeringens budget går till att gynna bensin, diesel och bilresor. Regeringen satsar 1 miljard på vägunderhåll varav 750 miljoner kronor tas från järnvägsunderhåll. Motiveringen till slopad höghastighetsjärnväg i motionen från SD, M, KD och L var att pengarna behövdes till väg- och järnvägsunderhåll. Och genom att omfördela järnvägsunderhållet till vägunderhåll får vi ännu mer pengar till bilismen!