Bilens rätt

Rätten att köra bil, i synnerhet i stan, är en av de mänskliga och universella rättigheterna.

Och en oskriven svensk väglag. Allemansratten. En svensk tiger i tanken. Ja, jag vill leva, jag vill dö i forden.

Bilen är kroppens rustning och skal, du är rent fysiskt ett med din bil – gasen förlängningen av ditt ben, sätet din rygg din stjärt dina lår – och därmed är din kropp en osårbar stålkropp. Din kropp blir en raketsnabb farkost, dina ögon kastar starkt vitt ljus strålkastarljus genom mörkret och din stålkropp är – samtidigt som den är skyddad mot inkräktare mot fienden – ett superfarligt mordvapen. Du är Superman, du är Stålmannen.

Sara Stridsberg

Suvsolidaritet

Att köra SUV i innerstan är en solidaritetshandling.

Utan SUV i innerstan stannar Norrland!

Läs mer på www.suvsolidaritet.nu!

Befolkningen och biltrafiken ökar i städerna

Det pratas för mycket om att försöka minska bilismen i städerna. Stockholm växer med 2 SL-bussar per dag. Det motsvarar 100 bilar. Var ska de köra om vi förbjuder bilar i innerstan?

Men faktum är att biltrafiken ökar tre gånger mer än befolkningen. Det beror ju på att det är 3 ggr roligare att köra bil än att göra barn!

Att försöka minska bilismen i stan är ett hot mot friheten. Trängselskatten gjorde att 31% färre barn fick astma i Stockholm. Men 100% bilförare fick sin frihet begränsad!

Bilismens fullkomlighet är viktigare än framkomlighet

Den annars outnyttjande ytan mellan husen i våra städer bör fyllas med bilar, oavsett om det rör sig om parkerade eller köande bilar.

Stockholmarna spenderar två veckor i bilköer varje år. Det visar ju på hur oerhört populärt bilköandet är!

Det blir längre och längre bilköer i städerna. Det är tydligt att bilen har kommit för att stanna!

Bilen har kommit för att stanna

Det kinesiska ordet för ”trafikinfarkt” är samma som för ”mysig semestervecka i bilkön”. För den som vill njuta lite extra av sin kötid och få körupplevelsen att motsvara den i reklamen har vi tagit fram en ögonmask: Frihet i en liten mask!

Bilen har rätt att köra överallt

Våra vänner i ”Strand för alla” kämpar för rätten att köra bil på stranden. Lovvärt!

Själv är bäste bilist!

I genomsnitt sitter 1,2 personer i varje bil. Det är mer än nog.

När jag kör till mitt jobb, det är en å’n halv mil
vill jag inte ha med mig nån mer i min bil
Nån som pratar och säger precis vad han vill
och som jag då blir tvungen att ta hänsyn till
Nån som sliter på mitt säte utav skinn
Nån som andas luften som är min!


SUV:arnas klimatpåverkan tvingar oss till nytänk

SUV:ar är den enskilt näst största orsaken till ökande globala utsläpp av växthusgaser. Det tvingar oss till nytänk. Hur kan vi komma ur klimatkrisen och vända detta till något positivt?

SUV:arna blir större så vi behöver större SUV:ar

En SVT-granskning visar att antalet bilar över två ton har fördubblats sedan 2010. Därför måste vi skaffa ännu större SUV:ar om vi ska ha en chans att överleva resan till huset i Dalarna efter klimatkollapsen.

Äntligen höjs SL-priset igen

Nu höjs priset på SL-kortet äntligen igen! Trots att vi lagt 70-talets flum bakom oss så tycker vissa hippies att det är rimligt att det fortfarande är lika dyrt att fylla tanken som att köpa månadskort till socialsnöret.

Är det nödvändigt att ta bilen idag?

Trafikverket avråder privatpersoner från att ge sig ut med bil på vägarna i de drabbade områdena om det inte är nödvändigt.
Här kan du kontrollera om det är nödvändigt!

Bereden väg för kärran!

Bra att avgifterna i kollektivtrafiken höjs igen!

Den framgångsrika borgerliga trafikpolitiken fortsätter göra framsteg. Precis som förra året (och nästa år) ska avgifterna höjas i kollektivtrafiken i Stockholm, vilket är glada nyheter för oss som vill att fler ska ta bilen i stan!