SUV:arnas klimatpåverkan tvingar oss till nytänk

SUV:ar är nu den enskilt näst största orsaken till de ökande globala utsläppen av växthusgaser, rapporterar Klotet i SR. Tunga och stora SUV:ar är så populära att de äter upp utsläppsminskningen som görs på andra håll i transportsektorn.

Hur kan detta vara en nyhet undrar vi? Har folk helt tröttnat på corona? Prata om corona igen! Och hur vi kan isolera oss i varsin SUV!

Förvisso finns det fördelar med att detta uppmärksammas, för det tvingar oss i branschen att tänka nytt. För om vi ska lösa klimatkrisen krävs en omställning i hur vi tänker och att alla anstränger sig till kreativa lösningar och smarta idéer.

Vi behöver helt enkelt se på frågan ur nya perspektiv. Bara då kan vi ta oss ur krisen. Till exempel när det gäller stora bilar behöver det inte vara ett problem om man bara ser det med nya ögon:

Med större suvar blir resvägen kortare!

Större bilar ger ju kortare resväg, vilket är bra för klimatet! Vad gäller tyngden så jobbar vi på en teori om att det bidrar till att pressa ner koldioxid i marken på något sätt.

En följare i bilkön kläckte denna fundering:

En större massa gör ju att tidsrummet kröks och mer CO2 dras till bilen. Detta kan vara den teknik för att samla in CO2 som behövs för att nå 1.5… En högre hastighet gör också att tiden går långsammare vilket ger oss mer tid än de 10 år Greta uppskattar vi har…

Från @Beggaboy på twitter

Vi har just beviljats 230 miljoner i klimatstöd från EU-finansierad forskningsfond till att ta fram en testbana utanför Stuttgart för att utreda just denna teknik. Flera europeiska biltillverkare bidrar också genom sin klimatfond SQF (Status Quo Foundation).

Med vårt konverteringskit gör du snabbt om din bil till en miljöbil!

Som vi rapporterat tidigare möjliggör bilar med stora motorhuvar att större ytor kan kompensera för den smältande polarisen! Vårt konverteringskit Klimat på rulle förvandlar snabbt din klimatdödande SUV till en planeträddande miljöbil. Se filmen och läs mer om hur suvar kan rädda klimatet här!

Vidare är SUV:arna miljövänliga om man istället väljer att titta på siffrorna för koldioxidutsläpp per onödigt transporterat ton stål. Något som vi jobbar för att det ska ligga till grund för nya kvalificeringar till miljöbilsbonus.

SUV:arna blir större så vi behöver större SUV:ar

Vi i bilbranschen är inte rädda för utmaningar och att tänka nytt, och med en rejäl markfrigång behöver vi inte fastna i gamla hjulspår. Det är precis den här typen av kreativa lösningar klimatkrisen kräver av oss alla.