SUV:arna blir större så vi behöver större SUV:ar

En SVT-granskning visar att antalet bilar över två ton har fördubblats sedan 2010. Utvecklingen leder till mer utsläpp och går på tvärs mot klimatmålen, enligt forskare. Därför måste vi skaffa ännu större SUV:ar, om vi ska ha en chans att överleva resan till huset i Dalarna efter klimatkollapsen.

SVT:s reportage här: Allt fler stora SUV-bilar – hotar klimatmålen

Och långt uppe i Dalarna behövs SUV:ar för där är vägarna så vansinnigt dåliga att man får köra bredvid dom. Men framförallt är det en bra ursäkt att köra SUV i innerstan. Om du visar att det är okej att ta suven för att köpa en latte på pressbyrån, så kanske en torpare i Norrland vågar köra sina rovor till handelsboden utan att skämmas. Det kallas suv-solidaritet, läs och se mer om det på www.suvsolidaritet.nu!

Att skydda våra barn mot farliga SUV-bilister runt våra skolor är ytterligare en anledning att skaffa en större SUV. Skjutsa barnen till skolan och se till att just din unge sitter i den största bilen, det är väl det minsta du kan göra för dina barn, om du älskar dom? Vi skrev om det nyligen här: En skjuts i rätt riktning!

En viktig miljöaspekt av suv-utvecklingen förbises dessutom ofta i debatten. Större bilar, med långt mellan kofångarna, ger kortare resväg. Och kortare resväg är bra för miljön!

Volvo tar ansvar och visar att marknaden kommer rädda klimatet. Men, kunderna råkar inte vilja det just nu bara, och vi hoppas verkligen att nån statsmakt inte ska få för sig att lägga näsan i blöt.

SVT: Volvos vd: ”Vi tjänar mer pengar på SUV:arna”

Sveriges statsmakt är som tur är mer intresserad av att rädda Volvo än klimatet, och det är ju en rimlig prioritering. Vad vore en räddad planet om vi svenskar inte kunde köra runt i den i en volvo-suv med bonus?

”Om vi inte höjde gränsen skulle alltför få ta del av bonusen”, säger finansminister Magdalena Andersson. Helt rätt, det hade ju varit skandal om man infört utsläppkrav som skulle missgynna stora fina volvo-suvar!

SVT: Regeringen räddade Volvo men bromsade klimatomställningen – igen

Och apropå Volvo så anklagar den tyska miljöorganisationen DUH biltillverkaren för att minska avgasreningen om det är under 22 grader och stänger av den helt runt nollan. Så ena sekunden klagar miljömupparna på att utsläppen gör jorden varmare, nästa sekund på att det är för kallt så vi måste stänga av vår utsläppskontroll??? Hur ska de ha det?

Källa: DUH

Artikel i GP: Volvo Cars anklagas för utsläppsfusk