Nytt bilrekord igen – bra att elbilarna minskar

Progonosen att 2016 bara skulle bli det tredje bästa bilåret någonsin på grund av systemkollapsen i Sverige stämde inte. Istället kan vi åter glädja oss åt det bästa bilförsäljningsåret någonsin! 372 000 nya bilar registrerades, varav nästan 8 promille var elbilar!

2015 slog det gamla rekordet från 1988 (som berodde på en rabatt på bilar med katalysator det året). Och trots den så kallade ”dieselgate”, allt tjat om ”klimathot” och det allmänna systemkollaps-läget i landet som hade fått oss att skriva ner prognosen, så blev det alltså nytt rekord i år igen. Volkswagen som hade ”fixat” så fiffigt med sina utsläppsberäkningar fick också 2016 års mest sålda bil. Grattis!

Dagens Nyheter inledde året med att på ledarplats beklaga sig över den här utvecklingen. Men DN gräver sin egen grav med denna ledare, för hur tror de att läsarna ska kunna åka och köpa tidningen om de inte kan göra det med bilen?

Nej, det ser lovande ut för massbilismen. Ytterligare mångmiljardsatsningar på nya jättemotorvägar i våra storstäder har påbörjats, och till alla skeptiska bilhatare kan vi fortsätta hävda att teknikutvecklingen kommer lösa bilismens problem. Nästan 8 promille av de sålda bilarna 2016 var elbilar!

Elbilsförsäljningen minskar och det är bra

Nästan 8 promille är ju en otroligt fin siffra, och det är en minskning från 2015 både i procent och antal. För så länge det inte finns några elbilar så är de lösningen. Då kan vi fortsätta satsa på massbilismen med argumentet att elbilarna kommer lösa allt i framtiden. Det är väldigt bra!

Så länge det inte finns några elbilar kan vi fortsätta att sätta vårt hopp till teknikutvecklingen

Om försäljningen av elbilar mot förmodan skulle ta fart, och alla fossildrivna bilar som säljs nu skulle försvinna så kan vi alltid hävda att fortsatt teknikutveckling löser bilismens övriga problem. Troligen kommer de självkörande bilarna, nanotekniken och kanske något hittills okänt grundämne göra att bilarna inte tar mer plats än ett tunnelbanesäte, tillverkas av skorpsmulor och går på luft och bananskal. Tror du oss inte? Då är du teknikfientlig.

  • Vi måste våga hoppas på teknikutvecklingen!
  • Att fortsätta bygga motorvägar är att sätta tilltro till framtiden!
  • Håll hoppet vid liv – köp inga elbilar!

Låt oss hoppas på ett fortsatt bilvänligt 2017. Allt löser sig senare!