Bygg Stockholmsmuskeln nu!

Essingeleden räckte inte. Södra länken räckte inte. Norra länken räckte inte. Och Förbifart Stockholm kommer inte räcka.

Stockholmstrafiken är förstoppad.

Det är dags att bygga en ringled runt Stockholm. En pulserande muskel som omsluter centrum. Om det är stopp i ena tunneln måste vi kunna köra den andra vägen.

Bygg Stockholmsmuskeln nu!

Alla tidigare motorvägar har visat sig öka trafiken, trots att vi hävdat att de ska minska den. Tyvärr verkar det bli så även med Förbifart Stockholm, och vi har då tagit i ordentligt och slutligen klämt ur oss en riktigt bra idé. Vi bygger ytterligare en motorväg.

stockholmsmuskeln_schematisk
Schematisk bild Stockholmsmuskeln

Vi vill se till att Stockholm omsluts av ett tarmsystem av vägar, som kommer att ha en laxerande effekt på trafiken. Liksom ringmuskeln reglerar flödet av gaser ut ur kroppen, kommer Stockholmsmuskelns ringled se till att växthusgaserna flödar ut som de ska. Har någon klagomål på detta kan vi alltid säga att vi tänker oss snabba busslinjer på motorvägen haha.

stockholmsmuskeln_tamsons
Konceptskiss Stockholmsmuskeln

Att bygga Stockholmsmuskeln kallar vi för att göra ”nummer två” (Förbifarten är naturligtvis nr 1).

Ring, leden, ring; Ring i klimatdebatten Spola inte kröken, det svänger ju katten! Varv efter varv spenderar vi trängselskatten, på fler motorvägar över land och under vatten


Stockholmsmuskeln är ett koncept från branschorganisationen CAR Sverige i samarbete med Stockholms Handelskammarbrunn

Följ oss på twitter.com/SthlmMuskeln