Vi behöver bygga fler stadsmotorvägar!

Vår igenkorkade Essingeleden är bara utnyttjad till 25%. Men att fylla bilarna är ingen bra idé.
Vi behöver istället bygga fler motorvägsfiler, och framförallt fler motorvägar!

Även när trafiken står helt stilla i våra bilköer finns det 75% ledig kapacitet i form av tomma säten.
Att bara fylla ett säte till i bilarna på Essingeleden skulle motsvara att bygga en ny sexfilig motorväg, t.ex. Förbifart Stockholm, som idag byggs för 60 miljarder kronor.

Och fyller vi två säten till skulle vi inte behöva bygga Östlig förbindelse för beräknade 22 miljarder heller.
Och om vi fyllde alla säten skulle det motsvara att bygga ut Essingeleden till 32 fina filer.

Att byta ut bilarna mot bussar skulle öka kapaciteten med 1 500%, till motsvarande en 128 filer bred Essingeleden.

Men tänk dig att behöva ha en passagerare i bilen, din fristad, din borg, när du rullar bredvid tusentals andra som åker samma väg som du på väg till jobbet. Kanske nån som luktar annorlunda eller pratar om nåt eller bara sitter och surar? Nä, vill man träffa andra Stockholmare kan man ta flyget till Thailand. På våra bilvägar ska det va lugnt och ödsligt som i bilreklamen, så när som på de där tusentals andra som också sitter och surar i varsin frihetsmaskin.

Därför behöver vi bygga dessa motorvägsfiler istället. Fler filer på befintliga vägar är inte fy skam, men inget är så ljuvligt motorvänligt som en helt ny motorväg. Fil good — Way better!

En valfråga!

Att bygga Östlig förbindelse ser ut att bli en viktig valfråga i valet 2018. Många partier ställer sig bakom att bygga Den Nya Motorvägen Som Ska Lösa Stockholms Problem, som denna gång råkar vara Stockholmsmuskeln “Östlig Förbindelse”. Vi har naturligtvis haft ett finger, eller snarare en hel knytnäve, men i spelet bakom detta.

Filmen vi lanserar här ovan är en första delen av årets valkampanj som uppmärksammar att bilen står för framförandet av hela vårt samhälle och vårt välstånd: Bilen framför Sverige!

Gå till vår kampanjsajt bilenframförsverige.se!