Självkörande bilar är framtiden!

Självkörande bilar är framtidens melodi. Vi i bilbranschen och andra som ser nyttan av ett stort antal privatfordon på våra vägar förstår vikten av att nu i den alltmer påträngande och deppiga klimatdebatten börja prata om framtidstro och hopp, ungefär som man gjorde när massbilismen inledde sitt segertåg på 50- och 60-talet.

Bilförsäljningen i Sverige slog, trots miljömupparnas illvilliga hetsande kring utsläpp och klimat, alla tidigare rekord 2015. Det har aldrig sålts så många nya bilar förut, och självklart är detta en trend som måste fortsätta.

Vän av ordning frågar sig då kanske vem som ska köra alla dessa bilar? Även där har Teknikutvecklingen™ svaret! Med modern teknik kan vi upprätthålla ett konstant flöde av frihetsmaskiner på våra vägar, även när resbehoven tryter:

Den största fördelen med självkörande bilar är naturligtvis att vi kan få ner antalet passagerare från dagens i genomsnitt 1,25 till 0

Dagens bilar kräver förare; och visst är det härligt att köra bil; men idag tvingas ibland denne att avbryta sitt arbetspendlande för att kliva in på jobbet några timmar innan det är dags att återuppta frihetsresandet i bilkön på hemvägen. Självkörande bilar löser detta problem elegant.

De tester som ligger till grund för miljöklassningen av bilar inom EU har fått kritik för att det under testerna är tillåtet att plocka ur baksäten, tejpa igen dörrhandtag o.s.v. för att optimera utsläppen. Med självkörande bilar skulle detta körsätt kunna användas permanent. Redan idag, med 1,25 personer i varje bil, är behovet av ett baksäte försumbart (annat än i vissa sexiga fall). Med självkörande bilar kan vi få ner siffran till 0, och kan plocka bort både förarsäte och dörrhandtag.

Självkörande bilar

Med självkörande bilar behövs varken förare eller passagerare!