Frihet i en liten mask!

Bilförsäljningen slår nya rekord igen. Samtidigt storsatsas det på nya motorvägar vilket kommer att öka bilismen ytterligare. Allt detta är förstås glädjande i tider där det annars gnälls så mycket på klimathot och utsläpp.

Men motorvägsbyggen och satsningar på bilismen kommer leda till ökad trafik och därigenom ökad trängsel. Det motsvarar inte riktigt förväntningarna som bilreklamen ger upphov till. Där framställs det så härligt att köra bil, att plöja fram på en ensam motorväg. Men tyvärr ser det inte alltid ut så när vi väl köper vår bil och rullar ut i trafiken.

När vi sitter fast i en bilkö är det lätt att skylla på de andra bilisterna. Men de tänker ju samma sak: ”Om bara de andra idioterna tog bussen skulle jag komma fram.”

Så hur ska vi återfå känslan av bilen som frihetssymbol? Fler motorvägar hjälper tyvärr inte. Elbilar hjälper tyvärr inte. Självkörande bilar skulle inte hjälpa heller. Om vi på något sätt fick de andra bilisterna att ta buss, tunnelbana eller cykel skulle det hjälpa, men då missar vi ju hela poängen med massbilismen. Och bilförsäljarna som vi representerar skulle bli vädligt ledsna.

Essingeleden scenarion

Därför har CAR Sverige nu tagit fram ögonmasken som får din bilupplevelse att motsvara den i reklamen.

Ögonmask insida

Med masken på kan du känna dig som kung över vägarna och som Zlatan i reklamen.

Masken har en unik dubbelsidig design som gör att de andra trafikanterna bara ser en vanlig bilist, en idiot som borde ta bussen istället, samtidigt som du kan drömma dig långt bort från bilpendlingens trista motorledsköer.

Ögonmask utsida

Den är 100% kompatibel med bilköer beståeende av både fossildrivna bilar, elbilar och självkörande bilar.

Modell för framsidan är vår talesperson i modernitets- och framtidsfrågor, Lennart Göransson.

Ögonmask båda sidor