Rörande fördelar rörande fördelade rördelar

Teknikutvecklingen löser som väntat alla problem med bilarnas utsläpp. Om det är bilbranschen och politikerna rörande överens.

Rörande minskade utsläpp från våra bilar har Naturskyddsföreningen i en ny rapport just visat hur smart det är att släppa ut avgaser genom ett separat avgasrör som inte räknas med i mätningarna. Annars skulle utsläppskraven inte klaras!

Det gäller alltså utsläppen från bilvärmare i form av motorvärmare och kupévärmare som kompletterar den vanliga motorn i framförallt kalla temperaturer, för att hålla värmen. För att exempelvis tunga hybridsuvar ska orka driva bilen så ansvarar en separat motor för uppvärmningen. Och dess utsläpp räknas inte med i klassningen av bilen, för de hamnar i ett separat avgasrör som inte mäts i utsläppstester. Om man gör så med de andra avgaserna också så skulle vi vara nere på nollutsläpp ännu snabbare!

Så här skriver Volvo i instruktionerna för sin XC90 Recharge Plug-in Hybrid. I höger hjulhus sitter en smygrökare.

En dieseldriven bilvärmare släpper ut närapå fyrdubbelt så många partiklar gentemot gränserna för Euro6-klassningen, bara under förvärmningen. Som tur är räknas inte det med!

Och 13 av de 25 Volvomodeller som är berättigade till miljöbonus i Sverige enligt bonus-malussystemets gräns från april 2021 skulle hamna utanför om deras bonusavgasrör mättes. Det vore ju jättetråkigt. Därför hoppas vi att de duktiga ingenjörerna i bilindustrin fortsätter att uppfinna ännu fler avgasrör!

Med tillräckligt många rör blir det blir som ett whack-a-mole-spel, där man aldrig vet ur vilket hål avgaserna ska puffa ut. Och om ett utsläpp sker utan att någon mäter det, har det då hänt? Klimathotet blir mer en filosofisk fråga när man ser på det så.

Fördelar vi bara klimatutsläppen på flera ledder förleder vi den lede utsläppstestledaren och leder sedemera klimatarbetet på trafiklederna!

PS

Även motorn står för större utsläpp i kalla temperaturer. Som tur är är det varmare i de tester som ligger till grund för klassningen av våra europeiska bilar än vad det är i Sverige just nu. Vi diktade faktiskt om detta i lucka 8 i vår Hjulkalender, här: Hejsan hoppsan fallerallera!


Källor:

Naturskyddsföreningen pessmeddelande: https://via.tt.se/pressmeddelande/ny-studie-utslapp-fran-bilvarmare-sker-helt-utan-miljokrav?publisherId=3236031&releaseId=3291460

Hela rapporten här: https://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/studie_bilvarmare.pdf

Supermiljöbloggen: https://supermiljobloggen.se/dumheter/bilvarmare-slipper-miljokrav-anmarkningsvart/

ETC: https://www.etc.se/ledare/det-ar-dags-att-syna-bilindustrins-bluffmetoder