En pandemi av bilvänliga förslag!

Nu gäller det att få igenom snabbtänkta åtgärder innan nån hinner tänka efter för mycket. Det är en pandemi av bilvänliga förslag som kommer från oss motorvurmande smittskyddsexperter i alla läger.

Det började med ett bra förslag från Motormännen:

"M Sverige föreslår: SLOPA TRÄNGSELSKATTEN för att minska smittorisken! Låt Sveriges bilister kunna färdas säkert till sina arbetsplatser och affärsverksamhet."
Motormännens förslag

Det är ju glasklart! Om folk sitter fast i bilköer riskerar de inte komma fram till jobbet och smitta någon!

Vi är inte sena på bollen med ett eget krav. Vårt har till och med referenser till forskning, det är ju mer än vad många av våra broderorganisationer lycktas med! Här kommer det:

Kväveoxid (dieselavgaser) dödar Coronavirus. Bonus-Malus-systemet bör genast göras om till förmån för dieselbilar med höga utsläpp!

Källa: Nitric oxide inhibits the replication cycle of severe acute respiratory syndrome coronavirus. J Virol.2005; 79: 1966–69

Tyvärr verkar det (se nedan) inte hjälpa att andas in avgaserna… (In vivo). Men om alla kör runt i stan och lämnar bilarna på tomgång borde vi kanske va safe?

Källa: Inhaled Nitric Oxide Therapy Fails to Improve Outcome in Experimental Severe Influenza

Vi hann knappt klicka på publicera innan KD Uppsala var oss hack i häl med sitt förslag om slopade parkeringsavgifter!

Både klimatet och bilismens skadeverkningar är bortglömda. Nu gäller det att passa på!

Nya riktlinjer!

Det enda tråkiga med den här virusepidemin var att bilmässan i Genève blev inställd, annars går det ju riktigt bra det här!